انستیتوت رسانهیی نی
دیپلوم دوسالهی انستیتوت رسانهیی نی توسط وزارت محترم معارف افغانستان و همچنان وزارت محترم اطلاعات و فرهنگ به رسمیت شناخته شده است. مضامین درسی در انستیتوت رسانهیی نی زیر نظر یک هیئت مشورتی گزینش و تدوین شده و با معیارهای بینالمللی برابر میباشد
بیشتر
خشونت علیه روزنامهنگاران
روزنامهنگاران در افغانستان در شرایط بسیار دشواری کار میکنند و همواره با خشونت، تهدید و مرگ مواجهاند. تهدیدهای گسترده و دشواری کار روزنامهنگاری سبب شده تا بسیاری از خبرنگاران نتوانند به وجه احسن به کارهایشان رسیدگی کنند
بیشتر
صنفهای کوتاهمدت
نی مجموعهیی از دورههای آموزشی را برای روزنامهنگارانی که خواهان تخصصیابی در این رشتهاند فراهم میسازد
بیشتر
هفته رسانههای اجتماعی
نی حمایتکنندهی رسانههای آزاد افغانستان هفتهی رسانههای اجتماعی را با شعار «نه به اخبار جعلی رسانههای اجتماعی» آغاز کرده است
بیشتر
مربیگری روی خطی
مربیگری روندی است که طی آن، مربیان انستیتوت با اشتراککنندگانی که دورهها و برنامههای آموزشی نی را سپری کردهاند، همکاری کرده تا آنچه را که آموزش دیدهاند در ساحهی عمل به وجه احسن پیاده کنند. به این صورت مؤسسهی نی فارغان دورههای آموزشی را زیر چتر خود گرفته و آنها را در مرکز و ولایات تحت آموزش و راهنمایی آموزگاران قرار میدهد
بیشتر
خشونت علیه خبرنگاران (2001 – 20۲1)
روزنامهنگاران در افغانستان در شرایط بسیار دشواری کار میکنند و همواره با خشونت، تهدید و مرگ مواجهاند. تهدیدهای گسترده و دشواری کار روزنامهنگاری سبب شده تا بسیاری از خبرنگاران نتوانند به وجه احسن به کارهایشان رسیدگی کنند.ادامه مطلب »
صندوق حمایت از خبرنگاران
صندوق میراث روزنامهنگاران برای جمعآوری کمکهای مالی به خانوادههای کارکنان و فعالان رسانهیی کشور ایجاد شده استادامه مطلب »
ظرفیتسازی رسانهها برای انتخابات افغانستان
برنامهی ظرفیتسازی رسانهها برای انتخابات (ACME)که توسط USAID تمویل و به وسیلهی شبکهی انترنیوز راهاندازی شده، برنامهیی دوونیم ساله است و هدفاش حمایت از روند آزاد و عادلانهی انتخابات در افغانستان، از طریق رسانه های محلی است.ادامه مطلب »
راهنمای رسانهها
واحد دیدبان رسانهها به تازگی کتابی زیر نام راهنمای رسانهها تدوین و نشر کرده است. این کتاب اطلاعات کامل تکتک رسانههای دیداری، شنیداری و نوشتاری سراسر کشور را جمعآوری کرده است. کتاب به زبان فارسی است و به زودی نسخههای پشتو و انگلیسیاش نیز منتشر خواهد شد.
برای اطلاعات بیشتر دربارهی رسانهها و روزنامهنگاران افغانستان به ما تماس بگیرید.ادامه مطلب »
به دیدبان رسانهها خوش آمدید
دربارهی دیدبان
مؤسسهی نی از سال 1384 بدین سو حامی رسانههای افغانستان بوده است. خبرنگاران در افغانستان در شرایط فوقالعاده ناگواری زندگی میکنند و به صورت مکرر با خشونت، تهدید و ارعاب مواجهاند. مؤسسهی با داشتن تعهد والای کاری، وقایعی را که به خبرنگاران و سایر دستاندرکاران و فعالان رسانهیی رخ میدهد، زیر نظر گرفته، از طریق نشریات خویش و همچنین در محافل گوناگون حکومتی و غیرحکومتی، ملی و بینالمللی از حقوق آنها دفاع میکند.
نی به طور منظم گزارشهای ماهوار نشر میکند. گزارشهای دیدبان رسانهها به سه زبان فارسی، پشتو و انگلیسی به بیش از سه هزار روزنامهنگار، فعال و سازمان رسانهیی در سراسر جهان توزیع میشود. گزارشهای دیدبان رسانهها موانع و تهدیدهای فعالیتهای رسانههای آزاد افغانستان را برجسته میسازد.
دیدبان رسانهها هر دو هفته برنامههای رادیویی را تولید میکند. این برنامهها از طریق رادیوی سلاموطندار و از ۳۰ ایستگاه رادیویی در سراسر افغانستان پخش میشود.
نی برای کمک به روزنامهنگاران و فعالان رسانهیی در پوشش حقوق رسانهها و قربانیان خشونت علیه خبرنگاران، تقویم دادخواهی رسانههای افغانستان را تدوین و توسعه داده است. در این تقویم یاد و خاطرهی تکتک روزنامهنگاران کشته شده از سال 2001 بدین سو درج شده است.
گروه دادخواهی مؤسسهی نی در مقابل وقوع حوادث در خانوادهی رسانههای افغانستان از خود واکنش نشان میدهد
آموزش
از سال ۱۳۸۴ بدین سو مؤسسهی نی دورههای آموزشی متعددی را برای دستاندرکاران رسانهیی افغانستان دایر کرده است. فارغان این دورهها هماکنون در رسانههای گوناگون دیداری، شنیداری و چاپی ملی و بینالمللی کار میکنند. برنامههای آموزشی ما در دفتر مرکزی نی واقع کابل و نیز در دفاتر ساحوی ما در کندهار، جلالآباد، مزارشریف و هرات برگزار میشود.
قوانین و اسناد حقوقی
تمامی اسناد حقوقی و قوانین مرتبط به آزادی بیان و کار رسانهیی را از اینجا بهدست آورید.
اعلامیه مطبوعاتی
بخش مهمی از دادخواهی موقف نهاد دادخواه است. تمامی موقفگیریها و اعلامیههای نی را از اینجا به دست آورید
چهار فعالیت اساسی
مؤسسهی نی از سال 1384 بدین سو حامی رسانههای افغانستان بوده است. خبرنگاران در افغانستان در شرایط فوقالعاده ناگواری زندگی میکنند و به صورت مکرر با خشونت، تهدید و ارعاب مواجهاند. مؤسسه با داشتن تعهد والای کاری، وقایعی را که به خبرنگاران و سایر دستاندرکاران و فعالان رسانهیی رخ میدهد، زیر نظر گرفته، از طریق نشریات خویش و همچنین در محافل گوناگون حکومتی و غیرحکومتی، ملی و بینالمللی از حقوق آنها دفاع میکند.
از سال ۱۳۸۴ بدین سو مؤسسهی نی دورههای آموزشی متعددی را برای دستاندرکاران رسانهیی افغانستان دایر کرده است. فارغان این دورهها هماکنون در رسانههای گوناگون دیداری، شنیداری و چاپی ملی و بینالمللی کار میکنند. برنامههای آموزشی ما در دفتر مرکزی نی واقع کابل و نیز در دفاتر ساحوی ما در کندهار، جلالآباد، مزارشریف و هرات برگزار میشود.
تمامی اسناد حقوقی و قوانین مرتبط به آزادی بیان و فعالیتهای رسانهیی را از اینجا به دست آورید.
بخش مهمی از دادخواهی موقف نهاد دادخواه است. تمامی موقفگیریها و اعلامیههای نی را از اینجا به دست آورید
فدارسیون نهادهای خبرنگاری و رسانهای افغانستان اعلام میدارد که نشستهایی که به تازگی در کابل با استفاده از نام این فدراسیون برگزار شده است، رسمیت ندارد؛ تصامیم و مواضع آن را نمیپذیرد و با جدیت رد میکند.
2 نومبر مصادف است با روز جهانی پایان دادن به معافیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران. از این روز در حالی در کشور یادبود به عمل میآید که از سالها بدین سو خشونت در برابر خبرنگاران جریان داشته و خبرنگاران از آن رنج میبرند. سازمانهای بینالمللی حمایت از خبرنگاران و رسانهها نیز از…
به سلسله ترورهای هدفمند خبرنگاران اینبار رحمتالله نیکزاد، خبرنگار – عکاس خبرگزاری اسوشیتد پرس (AP) توسط افراد ناشناس در مقابل درب خانهاش در ولایت غزنی کشتهشده است.