در تاریخ ۲۷ میزان ۱۳۹۸مجلس نمایندگان پس از کشوقوسهای زیاد نشست اضطراری دایر کرد و در آن نمایندگان این مجلس به طرح دیدگاههایشان برای رسیدگی به وضعیت مردم در ولسوالی هسکهمینهی ننگرهار پس از انفجار مرگباری که باعث کشتهشدن حدود ۷۰ نفر شد، پرداختند. همچنان در این مجلس از عملکرد حکومت و نیروهای امنیتی انتقاد شده و بحث شد تا با چه روی کردی به این نوع عملکرد از سوی مجلس نمایندگان پاسخ گفته شود.
در لابهلای بحث مذکور یکی از نمایندگان این مجلس به رسانهها تاخته و گفت که جلو رسانهای که به کنشهای اعضای مجلس نمایندگان به گونه طنزی میپردازد، باید گرفته شود.
این نمایندهی مجلس نمایندگان به یکی از برنامههای طنزی یکی از تلویزیونهای خصوصی اشاره کرده و گفت: «شما دیدید که برنامهیی…..چهگونه وکلای پارلمان را نیشخند کرد. شما دیدید که این تلویزیون پارلمان را چورلمان گفت.»
البته اشارهی این عضو پارلمان کشور به برنامهی طنزی – تفریحی یکی از تلویزیونهای خصوصی است که خیلی پربیننده و صاحب شهرت در میان برنامههای طنزی رسانهای کشور است.
آنچه مهم است، اینکه طنز پردازی در صورتی که وقاحت کلام نداشته باشد، نسبت به اصول روزنامهنگاری و به هدف اصلاح هیچ مشکل قانونی و حرفهای ندارد. از سویی هم، در پردازش طنز به قصد واژگان طور دیگری ارائه میشوند باشد که جلب توجه مخاطب صورت گیرد و از سویی هم از گفتن واژهی اصلی طفره رفته میشود.
نی حمایت کنندهی رسانه های آزاد افغانستان، به این باور است که اینگونه رویکرد پارلمان کشور و تعدادی از اعضای این نهاد مهم و قابل احترام دولتی، میتواند جلو آزادی بیان را بگیرد و خلافورزی از قانون حساب شود.
اعضای محترم پارلمان کشور قطعاً مطلع اند که در طنز رسانهای هدف به سخره گرفتن نه بلکه به طنز کشیدن آنچه در مورد آن طنازی میشود، میباشد.
دفتر نی از اعضای محترم پارلمان افغانستان میخواهد تا در آینده در مورد اینکه آیا یک رسانه نهادی را به سخره گرفته و یا به باد طنز داده است، تفکیک قایل شوند. همچنان از هیأت اداری محترم پارلمان افغانستان میخواهد تا توضیح دهد که چهگونه وقتی یکی از اعضای پارلمان در مورد رسانهها خلاف قانون حرف میزند، در جواب این عضو، هیأت اداری خاموشانه، صورت مساله را پاک میکند و این تهدید و اهانت را نادیده میپندارد.
بر اساس قانون اساسی افغانستان، آزادی بیان از تعرض مصون است، از طرف دیگر قانون رسانههای افغانستان گونهی طنز و پردازش طنز را به رسمیت شناخته و رسانههای افغانستان بر اساس این دو سند ملی قانونی و دارای اعتبار به طنز پردازی روی میآورند و خود را شایستهی استفاده از این امتیاز و حق قانونی میدانند.