ادعا شده که مخالفان مسلح دولت، شماری از رسانههای ولایت فراه را تهدید میکنند. یکی از مسئولان این رسانهها به دیدبان رسانههای دفتر نی گفته است که طالبان دو هفته است که رسانهی وی را تهدید میکنند.
این مسئول که به دلایل امنیتی نمیتوان از وی نام برد، میگوید: «رسانهی ما از طریق حسابهای مختلف فیسبوکی و همچنان شمارههای مختلف که با ما تماس میگیرند، تهدید شده است. اما در دو هفتهی اخیر این تهدیدات به حد اعلای آن رسیده است».
بنا بر ادعای این مسئول، طالبان از طریق حسابهای فیسبوکی، آمار تلفات نیروهای امنیتی و شمار درگیریهایی که میان آنان و نیروهای امنیتی رخ میدهد را منتشر میکنند و از همین حسابها رسانهی وی را نیز تهدید میکنند.
طالبان در تهدیدهایشان گفتهاند که اگر این رسانهها نشرات خود را متوقف نسازند، مسئولیت رویدادهای بعدی برعهدهی خودشان است. این منبع به دیدبان گفته است که در تماس با مسئولان ولایت فراه و در جریان گذاشتن آنها، این مسئولان نیز همانند طالبان از رسانهها خواستهاند تا نشراتشان را «اصلاح کنند».
مسئول یک رسانهی دیگر نیز به دیدبان رسانههای نی میگوید که رسانهاش از سوی گروههایی که خود را طرفدار مخالفان مسلح دولت معرفی کردهاند، تهدید شده است.
همچنین در رسانههای اجتماعی، عکسهایی با متنی تهدیدآمیز نشر شده و در این متن شماری از رسانههای ولایت فراه هدف قرار گرفتهاند.
با این حال، ذبیحالله مجاهد که خود را سخنگوی طالبان میخواند، در متن دیگری در رسانههای اجتماعی گفته است که متنهای تهدیدآمیز از سوی آنها نشر نشده، اما رسانهها باید نشراتشان را با درنظرداشت عنعنات مردم تهیه و نشر کنند.
نی حمایتکنندهی رسانههای آزاد افغانستان میگوید که تهدید رسانهها تهدید آزادی بیان و حقوق شهروندیست و دولت مکلف است که از امنیت شهروندان و رسانهها در برابر هر تهدیدی حفاظت کند. نی بر این باور است که حتا اگر طالبان مسئولیت صدور این تهدیدنامهها را نپذیرفتهاند، در متن ردیهی خویش به نحوی رسانهها را زیر تیغ تخویف و ترس قرار دادهاند.
بنابراین نی، هرگونه تهدید و تخویف رسانهها را خلاف حقوق اساسی مردم دانسته و از مسئولین محلی ولایت فراه و وزارت داخله میخواهد تا در این زمینه جداً اقدام کنند.